Nova selekcija
287

Osvježenje u bh. vodenim sportovima: Osnovana prva ženska mlada vaterpolo ekipa

Piše: N. K.
Vaterpolo klub Invictum iz Sarajeva broji više od 50 članova i raspolaže širokim dijapazonom sadržaja koji se sastoji od takmičarskih selekcija kadeta, mlađih kadeta, nada vaterpola, škole plivanja za djevojčice i škola neplivača.

Klub je, željan inovacija, nedavno postao ponosni pokretač nesvakidašnje ideje, koja će sigurno postati fundamentalni dio sjajne priče koja se tiče bosanskohercegovačkih vodenih sportova.

Naime, onovana je nova selekcija - ženski vaterpolo tim Invictum u mlađim kategorijama.

Klub će imati i plivačice i vaterpolistkinje, a zainteresovane plivačice svakako će se moći naknadno preusmjeriti na vaterpolo.

Rukovodstvo kluba smatra da je ovo izuzetna prilika za rast, razvoj i popularizaciju vodenih sportova u Bosni i Hercegovini.

"Osnivanje ženskog tima predstavlja enormno snažan motiv za djevojčice koje se bave plivanjem jer će imati priliku da unaprijede rad s loptom, razvijaju timski duh i rade interesantnije vježbe u cilju psiho-fizičkog razvoja. Stalo nam je da ova ideja oživi na bosanskohercegovačkim bazenima, kako bismo, u budućnosti, dobili priliku da idemo na razmjene i igramo utakmice sa ženskim vaterpolo klubovima iz susjednih zemalja kao što su Srbija, Hrvatska...", rekao je Enej Radan, predsjednik i jedan od trenera u klubu.

Veliki broj plivačica, kako su nam rekli, itekako je zainteresovano da se bavi vaterpolom, tako da se u klubu nadaju da će kroz trud i rad žensku ekipu razviti i podići na veći nivo.