"Ulični nogomet"
4

Turnir za osnovce "Bronchostop Street Football 2024" počinje sutra ispred Aria Malla

N. K.
Jedaneasto takmičenje u "uličnom nogometu" za osnovce "Bronchostop Street Football 2024" održat će se kao i proteklih deset godina ispred Aria Malla, u organizaciji marketing agencije B40.

Takmičenje počinje u subotu 25. maja. Do sada je na ovom takmičenju učestvovalo više od 5.000 djece. Timovi se sastoje od četiri igrača na terenu i tri zamjene. Takmičari su podijeljeni u tri konkurencije: do 5. razreda, do 7. razreda, do 9. razreda osnovne škole.

Za ovogodišnje takmičenje je prijavljeno više od 50 ekipa iz 19 osnovnih škola. Raspored mečeva prvog dana takmičenja možete pogledati ovdje.

Cilj projekta je uključivanje što više djece u sportske aktivnosti. Učešće ekipa je besplatno. Najbolje tri ekipe u sve tri konkurencije će osvojiti diplome, pehare i nagrade sponzora događaja. Projekat podržali: Bronchostop Viennapharm, Volkswagen, Sika BH, Juicy, MHS, Quickie, Bracom, Jami, Aria Mall, Konto Up, Oxygen, i Knap studio. Medijski pokrovitelji: klix.ba, Hayat TV, RSG radio, Antena Sarajevo i scsport.ba.

Više informacija o "Bronchostop Street Football 2024", kao i način prijave, možete saznati ovdje, putem telefona 033 203 846 i e-maila: [email protected].