Nakon 27 godina
0

Tiger Woods prekinuo saradnju sa sponzorom od kojeg je zaradio oko 660 miliona dolara

E. K.
Tiger Woods (Foto: EPA-EFE)
Tiger Woods (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih sportista svih vremena Tiger Woods je prekinuo saradnju sa Nikeom od koga je zaradio oko 660 miliona dolara.

Woods se oglasio na društvenim mrežama i iskazao veliko poštovanje svima koji su učestvovali u razvoju brenda kroz njegovu karijeru.

"Prijee više od 27 godina, imao sam sreću da započnem partnerstvo sa jednim od najpoznatijih brendova na svijetu. Tadašnji dani bili su ispunjeni sa toliko nevjerovatnih trenutaka i uspomena, ako bih počeo da ih imenujem, moglo bih da trajem zauvijek. Strast i vizija Phila Knighta spojili su ovo partnerstvo Nikea i Najki Golfa i želim da mu se lično zahvalim, zajedno sa zaposlenima u Nikeu i nevjerovatnim sportistima sa kojima sam imao zadovoljstvo da radim na tom putu. Ljudi će pitati da li postoji još jedno poglavlje. Da, sigurno će biti još jedno poglavlje. Vidimo se u Los Angelesu", napisao je Woods na Twitteru.

Inače, Nike se 2016. godine počeo distancirati od golfa pa su objavili da će prestati proizvoditi opremu za ovaj sport.

Dodajmo da Woods nije jedini sportista koji je odlučio napustiti ovu kompaniju budući da je takvu odluku donio i još jedan golfer Jason Day.

Legendarni golfer je od Nikea zaradio između 500 i 660 miliona dolara, a posljednji ugovor je potpisao 2013. godine i samo od njega dobio 200 miliona dolara.