Snooker zvijezda
84

Svjetskom prvaku "pauk" odnio luksuzni Ferrari, jedva je stigao na finale pa pobijedio

N. M.
Brecel sa svojim skupocjenim Ferrarijem (Foto: Twitter)
Brecel sa svojim skupocjenim Ferrarijem (Foto: Twitter)
Svjetski snooker prvak iz 2023. godine Luca Brecel podijelio je s javnošću zanimljivu anegdotu o događaju koji mu se desio uoči nedavnog finala Svjetskog prvenstva mještovitih parova.
Brecel je otkrio da mu je neposredno pred finalni meč u parovima "pauk" odnio automobil te da je zbog toga skoro propustio finale.
Parkirao je Belgijanac svoj luksuzni Ferrari na nepropisan način u Manchesteru (Engleska), a zbog toga je brzo reagovala "pauk služba" i uklonila ga.

"Parkirao sam auto na krivom mjestu i odnijeli su ga", rekao je Brecel, koji posjeduje niz automobila uključujući Ferrari 488.

"Morao sam otići i uzeti ga malo prije finala i onda sam se uspio vratiti na vrijeme. Luda priča, ali srećom, stigao sam na vrijeme", dodao je Brecel.

Brecel je u finalu SP za mještovite parove u tandemu s Reannom Evans pobijedio Marka Selbyja i Rebeccu Kennu sa 4:2 i došao do još jedne svjetske titule, ali i nagrade od 55.000 eura.

Inače, Brecel će braniti svoju titulu Svjetskog prvaka kasnije ovog mjeseca u čuvenom Crucible teatru u Sheffieldu.

Prošle godine je Brecel u finalu Svjetskog prvenstva pobijedio upravo pomenutog Selbyja rezultatom 18-15 i odnio kući nagradni fond od 500.000 funti za pobjednika takmičenja.