6. i 7. aprila u Zetri
57

Streljački klub Sarajevo organizuje Šestoaprilski turnir, dolazi i evropska prvakinja iz Moldavije

E. B.
Foto: SK Sarajevo
Foto: SK Sarajevo
Streljački klub "Sarajevo" će u povodu 6. aprila - Dana grada Sarajeva, a pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, organizovati 16. Međunarodni Šestoaprilski turnir u gađanju zračnim oružjem.

Takmičenje će se održati 6 i 7. aprila u Strelištu u Zetri, a na dvodnevnom takmičenju će nastupiti 32 kluba i reprezentacije iz 13 zemalja sa preko 160 takmičara i oko 320 nastupa, što je rekord ovog turnira.

Broj takmičara bi bio i veći ali nažalost zbog kapaciteta streljačkih mjesta nije bilo moguće prihvatiti sve prijave.

"Streljana u Zetri ima izvanredne potencijale i uz osavremenjavanje sa novim uređajima i povećanjem kapaciteta streljačkih mjesta možemo u naš grad dovesti brojne reprezentacije i klubove na pripreme, a zašto ne u nekoj bliskoj budućnosti i najveća sportska takmičenja ovog sporta.

Ranijih godina na ovom turniru su nastupali brojni olimpijci, osvajači brojnih medalja sa najznačajnijih međunarodnih takmičenja, svjetski i evropski rekorderi, a tako je i ove godine. Prvo mjesto osvojeno prošle godine brani aktuelna evropska prvakinja Anna Dulce iz Moldavije, a svoj prvi nastup na ovom turniru imat će i Slovenka Manja Slak, aktuelna evropska vicešampionka", poručili su iz SK Sarajevo.

Organizaciju ovog turnira pomogli su Ministarstvo kulture i sporta KS, JP BH Pošta, a prijatelji turnira su Olimpijski komitet BiH i KJP ZOI 84.

Otvaranje turnira je u subotu u 10:30 sati u Streljani Zetra.