Nemile scene
35

Službeni predstavnik Mostar SG se nakon crvenog kartona verbalno i fizički obračunao sa sudijom

E. K.
Mirsad Fazlinović napao sudiju Dušana Beraka (Foto: Screenshot)
Mirsad Fazlinović napao sudiju Dušana Beraka (Foto: Screenshot)
Na utakmici 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu između MNK Hercegovine i FC Mostar SG viđene su nemile scene.

Tokom drugog poluvremena je došlo do kraćeg prekida utakmice jer je službeni predstavnik gostujućeg sastava Mirsad Fazlinović utrčao na teren te se verbalno i fizički obračunao sa sudijom Dušanom Berakom iz Trebinja.

Ovakvoj njegovoj reakciji je prethodio drugi žuti odnosno crveni karton Marija Aladžića i to zbog prigovora na jednu sudijsku odluku.

Tada je Fazlinović ušao na teren i prišao sudiji Beraku što je zabilježila i kamera u direktnom prijenosu ovog susreta što i vi možete vidjeti na 1:27.30.

"Nesportsko ponašanje, ulazak na teren, vrijeđanje drugog sudije i fizički kontakt u vidu udarca drugog sudije otvorenim dlanom u predjelu lica", stoji u izvještaju delegata.

Inače, utakmica je okončana rezultatom 2:1. Za domaće su pogađali Blago Gašpar i Ivan Ivanković dok je za goste precizan bio Daniel Marinho de Souza.

Mostar SG je drugoplasirani sa 28 bodova iz 14 odigranih utakmica, četiri manje i utakmicom više od vodećeg Radnika dok je Hercegovina šesta sa 19 bodova.