"Bio sam prirodan do 32."
63

Preminuo bodybuilder zvani "Čudovište", u autobiografiji je pisao o hemiji i suplementaciji

D. P.
Marco Luis (Foto: Instagram)
Marco Luis (Foto: Instagram)
Čuveni portugalski bodybuilder Marco "Monster" Luis preminuo je u 46. godini, potvrdila je njegova supruga.

Marco Luis, čiji je nadimak tokom karijere bio "Čudovište", preminuo je u njemačkom Koelnu, ali uzroci njegove smrti još nisu objavljeni.

"Da, mogu ptvrditi da je Marco preminuo u Koelnu. Bio je u svom raju radeći ono što voli tokom života. Možda je imao svoj način razmišljanja i ponašanja, ali je bio skromna osoba i nikoga nije povrijedio", otkrila je njegova supruga putem društvenih mreža.

Udovica Marca Luisa zamolila je javnost za razumijevanje i poštovanje te se zahvalila za svu podršku koju je porodica imala.

Marco Luis se bodybuildingom bavio od 2005. godine i imao je više od 25.000 pratilaca na Instagramu, gdje je obavještavao fanove o svojim treninzima.

Portugalac je rođen s fizičkim problemima koji su ga onemogućili da se bavi sportom, ali je u svojoj autobiografiji otkrio da je tokom borbe za život otkrio kako je njegova strast razvoj mišića.

Poznat je i po izjavi da za hemijsku suplementaciju nije znao do 32. godine života. Tek nakon toga se okušao kao takmičar i počeo pobjeđivati.

"Bio sam prirodan do 32. godine jer nisam ni znao šta je hemija, a tek sa 40. godina (2018.) prvi put sam se takmičio i pobijedio", rekao je popularni bodybuilder u svojoj autobiografiji.