Premijer liga BiH
132

Pred nama je gradski futsal derbi Sarajeva, u Skenderiji se sastaju GFC i Željezničar

D. P.
Prvi duel završen je 3:3 (Foto: Futsal Željezničar)
Prvi duel završen je 3:3 (Foto: Futsal Željezničar)
Dvorana na Skenderiji sutra će ugostiti premijerligaški gradski derbi u futsalu između GFC Sarajevo i Futsal Željezničara.

Pred nama je 10. kolo Premijer lige BiH u futsalu, a bit će interesantno i zbog gradskog derbija. Naime, grad Sarajevo od ove sezone u Premijer ligi ima gradski derbi nakon što je Futsal Željezničar ušao u elitni rang bh. futsala.

Dvije ekipe sastale su se već u prvom kolu ovosezonskog šampionata, a završen je podjelom bodova rezultatom 3:3.

"Želja nam je da Sarajevo ima gradski futsal derbi kojim će se svi ponositi, a imena aktera definitivno garantuju vrhunsku futsal predstavu. I zato, dobro nam došle komšije. Radujemo se ovom, a i svakom narednom susretu protiv vas", poručili su u najavi iz GFC Sarajevo.

Duel se igra od 17 sati u dvorani Skenderija, a ulaz je 5 KM. Duel će biti zanimljiv i za izgled tabele jer je GFC na petom mjestu sa 14 bodova, dok je Željezničar jedno mjesto ispod s 13 bodova.

Plave su ove zime napustili Emir Đuderija i Jasmin Balaš, dok je ekipu pojačao Srđan Milošević. S druge strane, GFC Sarajevo nije mijenjalo igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu, a u tim su se vratili Amer Šarić nakon pauze zbog kartona te Stefan Jokić koji je bio povrijeđen.

U ovom kolu sastaju se:

GFC Sarajevo - Futsal Željezničar

Sloboda-Kompred - MNK Brotnjo

MNK Hercegovina - FK Borac

Mostar SG Staklorad - MNK Sloga GV

KMF Radnik MD Shop - FC salines

Tabela: