Dali su mu ponudu
27

Posao britanske firme procvjetao zbog Littlera, žele da on bude njihovo zaštitno lice

N. M.
Littler pozira s kebabom (Foto: Instagram)
Littler pozira s kebabom (Foto: Instagram)
Luke Littler posljednjih sedmica je postao glavna zvijezda u Velikoj Britaniji, ali i u ostatku Evrope nakon što je oduševio nastupom na Svjetskom prvenstvu u pikadu.
Prvi put se Littler pojavio na velikoj sceni, pažnju fanova privukao je njegov izgled s obzirom da ima tek 16 godina, a čini se da je mnogo stariji.

Littler je na Svjetskom prvenstvu redom rušio favorite i stigao do velikog finala, a nakon svakog meča častio je sebe kebabom u britanskom supermarketu Iceland, koji se nalazio u blizini hotela u Londonu u kojem je odsjeo.

Iz ovog supermarketa pohvalili su se da je njihova prodaja smrznutog mesa za kebab porasla za čak 25 posto zahvaljujući Littleru, te sada žele da on postane njihovo zaštitno lice.

Neovisno o tom prijedlogu, direktor Icelanda Richard Walker rekao je da će Littler doživotno od ovog supermarketa imati besplatno meso za kebab.

"Pozvat ću ga u bilo koju od naše tri trgovine u Warringtonu i on će doživotno imati besplatno meso za kebab. Nadam se da će prihvatiti našu ponudu. Tamo bih ga dočekao junački. Zarobio je srca nacije i nevjerojatan je mladić koji je postigao nešto izvanredno", poručio je Walker, direktor Icelanda za Daily Mail.

"Nikad se ne zna, u budućnosti bi mogao postati zaštitno lice našeg smrznutog doner mesa, ali za sada ćemo ga pustiti da se fokusira na svoje strelice", dodao je Walker.

Nedavno je Littler i pozirao u hotelu dok je u rukama držao kebab iz Icelanda. Ovo jelo inače košta nešto manje od 10 eura i sastoji se od telećeg/pilećeg mesa, uz koje dolaze prilozi u obliku crvenog kupusa, luka, paradajza i zelene salate, a sve to preliveno je umakom od čilija, luka i jogurta.

No, otkrio je Walker da je Littlerova omiljena kombinacija ona koja uz meso sadrži samo zelenu salatu i majonezu.

Podsjećamo, Littler je u finalu Svjetskog prvenstva poražen od Lukea Humphriesa rezultatom 7:4 u setovima.