Mjesne zajednice
110

Počeo malonogometni turnir u Konjicu, osiguran nagradni fond od 100.000 KM

N. K.
Turnir mjesnih zajednica u malom nogometu "Konjic 2024" s nagradnim fondom od 100.000 KM počeo je sinoć u Konjicu.

Ustanova sportska dvorana Konjic pod pokroviteljstvom Grada Konjica i ove godine organizuje turnir mjesnih zajednica u malom nogometu "Konjic 2024".

Na turniru učestvuje 15 ekipa podijeljenih u četiri grupe, a otvoren je sinoć simboličnim izvođenjem početnog udarca dvojice dječaka iz podmlatka FK Igman i FK Klis nakon čega su odigrani prvi susreti turnira.

"Protekle godine organizovali smo prvi turnir mjesnih zajednica u malom nogometu i to je zaista bio pun pogodak. Interes posjetilaca je premašio sva naša očekivanja. Sretni smo što ljubiteljima ove vrste zabave možemo ponovo ponuditi sadržaj koji ih interesuje i koji će im ispuniti duge zimske večeri. Turnir organizovan na ovaj način postaje svojevrsni lokalni brend na što smo posebno ponosni", kazao je direktor ustanove sportska dvorana Adnan Elezović koji je zahvalio generalnom pokrovitelju Gradu Konjicu koji kontinuirano prati i potpomaže ovaj i slične projekte koji privlače pažnju publike svih generacija.

Glavna nagrada turnira je 100.000 KM koju osigurava Grad Konjic. Riječ je o sredstvima koja će biti uložena u infrastrukturu pobjedničke mjesne zajednice, na prijedlog MZ i uz saglasnosti od Grada Konjica i nadležne službe.