Bez izgubljenog seta
275

Odbojkaši BiH sigurni i protiv Njemačke, osigurali prvo mjesto u Zlatnoj ligi nacija

H. H.
Bh. tim posljednju utakmicu igra sutra u 13 sati sa reprezentacijom Ukrajine
Bh. tim posljednju utakmicu igra sutra u 13 sati sa reprezentacijom Ukrajine
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ostvarila je i četvrtu pobjedu na turniru Zlatna liga nacija koji se održava u Sarajevu. Izabranici Ifeta Mahmutovića savladali su reprezentaciju Njemačke koja učestvuje na ovogodišnjoj Paraolimpijadi u Parizu rezultatom 3:0, te tako potvrdili sjajnu formu.

Prvi set donio je zanimljivu i kvalitetnu odbojku dvije ekipe koje su ostvarile po tri pobjede u dosadašnjem dijelu turnira. Do sredine seta smjenjivalo se vodstvo obje ekipe, ali su u drugom dijelu reprezentativci BiH na krilima Adnana Manke koji je bio sjajan na servisu napravili razliku i došli do 25:15 na kraju. Publika je u drugom setu vidjela nova uzbuđenja i kvalitetnu odbojku, ali naš tim nije ništa prepustio slučaju te je na kraju završeno 25:19. U trećem setu reprezentativci Njemačke osvojili su najveći broj poena i do samog kraja imali solidne šanse za preokret, ali je na kraju bh. tim ostvario pobjedu i zadržao maksimalan učinak bez izgubljenog seta na turniru.

Selektor Mahmutović istakao je da je bh. tim ostvario pobjede u svim utakmicama, ali da je evidentan umor kod igrača.

“Generalno kad posmatramo mi jesmo dobili sve utakmice, ali osjetno je da u ekipi imamo blagi umor jer je liga dugo trajala, ekipe su imale završnicu evropskih takmičenja. Svih 12 igrača je učestvovalo u utakmicama evropskih takmičenja, tempo je jak, dvije utakmice dnevno, ali ipak smo uspjeli ostvariti zacrtano, da pobjedimo sve utakmice i to maksimalnim rezultatom 3:0. Nadamo se da će i sutra biti tako. Onda ćemo imati nekih sedam dana odmora nakon čega kreće operacija “Pariz”, istakao je Mahmutović.

Od reprezentacije Bosne i Hercegovine mnogo se očekuje na Paraolimpijadi obzirom da je bh. tim na proteklih šest učešće osvojio isto toliko medalja.

“Imamo postavu s kojom ćemo igrati na Paraolimpijadi, raduje me što imamo mlade igrače koji sigurno mogu dati maksimum i mogu biti okosnica na Paraolimpijskim Igrama”, dodao je na kraju Mahmutović.

Do kraja dana očekuju nas utakmice između Srbije i Hrvatske, te Ukrajine i Poljske. Sutra su na rasporedu mečevi Njemačka – Srbija i Hrvatska – Poljska. Bh. tim posljednju utakmicu igra sutra u 13 sati sa reprezentacijom Ukrajine, a ovaj susret biće u direktnom prenosu na BHRT.

Sve utakmice igraju se u areni hotela Hills, a ulaz je slobodan.