Ima samo 17 godina
0

Najveći ugovor u historiji pikada: Sjajni tinejdžer će postati multimilioner

N. K.
Luke Littler (Foto: EPA-EFE)
Luke Littler (Foto: EPA-EFE)
Britanac Luke Littler potpisao je saradnju s kompanijom Target Darts koja proizvodi pikado-strelice, a britanski mediji ovaj sponzorski ugovor nazivaju najvećim u historiji pikada.
Mladi 17-godišnjak je postao svjetska senzacija nakon što je impresionirao na nedavnom Svjetskom prvenstvu osvojivši drugo mjesto nakon što je u finalu izgubio od Lukea Humphriesa.
Kompanija Target Darts prati Littlera od njegove 12. godine, a novi ugovor je potpisan svega mjesec dana nakon što je Luke napunio 17 godina.

The Sun tvrdi da se radi o multimilionskom iznosu novca koji će Littler dobiti kroz idućih pet do deset godina, a zaradit će i postotak od prodate opreme.

"Ovo je za mene poseban trenutak. Prate me otkako sam imao 12 godina te se veselim što nastavljamo odnos. Podrška i pažnju koju imam pomogli su mi kako bih napredovao. Protekli mjeseci bili su burni, ali jedna od najboljih stvari je što je puno ljudi počelo igrati pikado", rekao je Littler.

Inače, Littler je oduševio i sredinom januara na turniru u Bahreinu kada je bacio nine-darter, odnosno kada je s najmanjim mogućim brojem strelica (9) skinuo 501 početni bod i došao do nule.