Bravo, momci!
1k

Mladi vaterpolisti BiH srušili Veliku Britaniju i zakoračili ka Evropskom prvenstvu

D. P.
Velika pobjeda u Trebinju (Foto: Vaterpolo savez BiH)
Velika pobjeda u Trebinju (Foto: Vaterpolo savez BiH)
Juniorska vaterpolo reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je novu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo savladavši Veliku Britaniju rezultatom 12:9.

Mladi bh. vaterpolisti sinoć su ostvarili prvu pobjedu u historiji savladavši s uvjerljivih 20:10 selekciju Finske. Da takav rezultat nije slučajan, juniori BiH pokazali su i večeras kada su bili bolji od Velike Britanije rezultatom 12:9 nakon preokreta.

Kvalifikacije se igraju u Trebinju, a prve dvije selekcije u grupi izborit će plasman na Evropsko prvenstvo, što bi bio veliki uspjeh za mladu reprezentaciju, kao što je naša, koja donedavno nije ni imala ekipu za takmičenje.

Britanci su imali prednost tokom tri četvrtine danas, ali onda sjajan preokret bh. vaterpolista. Od rezultata 6:7 napravili su seriju i došli do pobjede 12:9 koja nas je gurnula nadomak Evropskog prvenstva.

BiH kvalifikacije nastavlja sutra protiv Češke (19:30), a onda i posljednji meč protiv Francuske u nedjelju (12:00). Kako dvije ekipe iz grupe idu na Evropsko prvenstvo, tako su nam šanse sada zaista velike poslije uvodne dvije pobjede.

BiH u kvalifikacijama nastupa u sastavu: Kijan Hajrulahović, Aleksej Mihajlović, Tarik Kočan, Rijad Hurko, Aleksej Milenković, Danin Bašić, Aleksa Bjelica, Adnan Hrković, Jovan Tešić, Marko Lagundžić, Viktor Glavić, Danin Kahrić, Luka Jagodić, Tarik Komarica i Gojko Janković. Selektor je Stevan Nonković.