Ispalo je genijalno
32

Mladi nogometaš promijenio sport i za 40 dana zaradio nevjerovatnih 8 miliona eura

D. P.
(Foto: Instagram)
(Foto: Instagram)
Sada već bivši austrijski nogometaš Mario Mosböck odustao je od nogometa, posvetio se pokeru i za nešto više od mjesec dana zaradio vrtoglavih 8,4 miliona eura.

Sada 27-godišnjak, Mario Mosböck s 22 godine odustao je od nogometa kako bi se počeo baviti pokerom. Igrao je za austrijske klubove St. Polten i Wiener Neustadt.

Upravo je Wiener Neustadt bio posljednji klub u karijeri za nekadašnjeg austrijskog napadača. Odustao je od nogometa kako bi se bavio pokerom, a sada zbog toga zarađuje ogroman novac.

Novembar i decembar 2023. godine ostat će upamćeni kao najplodniji u njegovoj karijeri. Za samo četrdesetak dana zaradio je 8,4 miliona eura učešćem na dva turnira svjetskog ranga.

Mosböck je u novembru zaradio 4,2 miliona eura od GG Poker THR serije u Monte Carlu gdje je odigrao najbolji turnir karijere do tada. No, igru je podigao na još viši nivo pa je ove sedmice igrao najveći turnir u godini "One Million for One Drop" u Las Vegasu.

Austrijanac je napravio pravu senzaciju osvojivši drugo mjesto od 17 takmičara. I tu je zaradio također 4,2 miliona eura, što donosi ukupnu zaradu od 8,4 miliona eura za samo 40 dana. Turnir je osvojio Bjelorus Mikita Badziakouski koji je ugrabio i jackpot od 6,49 miliona eura.

Zanimljivo, Mosböck još uvijek nije zauvijek "riješio" s nogometom pa tako iz čiste strasti igra za austrijskog sedmoligaša. Tako stigne igrati najveće poker turnire i odlično zaraditi, vjerovatno novac koji nikada ne bi mogao inkasirati od nogometa.