Talentovana gimnastičarka
158

Mlada Španjolka (17) preminula 24 sata nakon što se razboljela, nastupala je na SP-u prošle godine

D. P.
Herranz Gomez planirala je veliku karijeru (Foto: Screenshot/Twitter)
Herranz Gomez planirala je veliku karijeru (Foto: Screenshot/Twitter)
Talentovana španska reprezentativka u gimnastici Maria Herranz Gomez preminula je nakon kratke i teške bolesti u 18. godini te tako ostavila sport u svojoj zemlji u velikoj tugi.

Mlada gimnastičarka, koja je prošle godine predstavljala Španiju na Svjetskom prvenstvu u Birminghamu, preminula je jutros u ranim satima u bolnici u Guadalajari, nedaleko od Madrida.

Herranz Gomez je preminula samo 24 sata nakon što joj je otkriven meningitis, a vijest su potvrdili čelnici gradskog vijeća Cabanillas del Campo, gdje je rođena.

"Maria nas je iznenada napustila zbog strašnog meningitisa koji joj je život uzeo za samo 24 sata, ostavivši grad u stanju neutješne tuge. Gradsko vijeće želi izraziti duboku bol zbog ovih tragičnih okolnosti i šaljemo poruke saučešća Marijinoj porodici i prijateljima", poručeno je na zvaničnoj stranici gradskog vijeća njenog rodnog grada.

Gomez je nastupila na Svjetskom prvenstvu u gimnastici prošle godine u Birminghamu, a svoju reprezentaciju je predstavljala u disciplini Trampolin.

Smrt mlade atletičarke drugi je srceparajući događaj uoči ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu, pošto je prošlog mjeseca preminula brazilska plivačica Joana Neves od posljedica srčanog zastoja.