Tinejdžerska senzacija
64

Luke Littler 18 dana nakon finala SP u pikadu može iskoristiti dio novčane nagrade

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tinejdžerska senzacija Luke Littler od danas konačno može iskoristiti dio svoje novčane nagrade u iznosu od 233.000 eura sa Svjetskog prvenstva u pikadu.
Littler je postao poznato ime u pikadu i to nakon zapanjujućeg nastupa na SP u pikadu gdje je na kraju izgubio 7:4 od 28-godišnjeg Lukea Humphriesa.

Uoči tog meča koji je igran prije 18 dana, Littler je otkrio na šta će potrošiti svoj značajan dobitak te je istakao da planira popraviti očev automobil koji ima iako u to vrijeme nije bio dovoljno star za vožnju.

"Želim kupiti FIFA bodove za moj Xbox, a također želim popraviti očev automobil. Želim naučiti voziti kako me on ne bi morao voziti na treninge", svojevremeno je rekao Littler.

S obzirom na to da je danas proslavio svoj 17. rođendan, konačno je stekao pravo da upravlja motornim vozilom te je došlo vrijeme da iskoristi dio nagrade koju je dobio.

Ranije ove sedmice je nastavio svoj zapanjujući uspon pobijedivši Michaela van Gerwena sa 8:5 te je osvojio Bahrain Masters što mu je prva seniorska titula u karijeri.