Fair Play liga
38

Krajišnici i Srebreničani bez primljenog gola, Livac i SenSu uz dosta muke do polufinala

N. K.
U vikendu koji je iza nas igrali su se mečevi četvrtfinala 12. sezone BH Telecom Fair Play lige, a u polufinale su se plasirali 11. Juli Srebrenica, SenSu Al Hana, Krajina i Livac.

U prvom susretu četvrtfinala, 11. Juli Srebrenica su apsolutno deklasirali Studente sa Bjelava. Muminović je odlično pripremio svoju momčad, a iskusni Ahmetović je kapitenski zaustavio prvu "špicu" Studenata, Halabu, i time onemogućio protivnika u borbi za polufinale. U ovom susretu, čiji je krajnji rezultat glasio impozantnih 9:0, Hukelić je postigao hat-trick, Merajić i Slamnik su doprinijeli sa po dva pogotka, dok su Tihić i Šehić pogodili po jednom.

Drugi četvrtfinalni susret donio je možda i najbolju utakmicu sezone, a meč pun uzbuđenja kog su na kraju odlučivali penali, priredili su nam Sensu Al Hana i SU Futuro. Ekipa Futura je u prvom poluvremenu imala u dva navrata vodstvo ali momci iz SenSua su se vraćali tako da je poluvrijeme završeno rezultatom 2:2. Isti rezultat je bio i u nastavku susreta samo što je aktuelni šampion imao u dva navrata vodstvo ali momci iz Futura su se vraćali i izborili penal završnicu. Sretniji i spretniji bili su igrači ekipe Sensu Al Hana, koji su sa 4:3 u penal seriji ostali u trci za novu odbranu titule.

Krajina-Plan 21 je nastavila trijumfalni niz. U trećem četvrtfinalnom susretu, sastali su se sa borbenom ekipom Mladih Muslimana, koja je pružila odličan otpor. Krajišnici, apsolutni favoriti u ovom susretu, do prvog pogotka stižu preko Trnke tek 17. minutu, što je ujedno bio i rezultat prvog dijela. Na samom početku drugog, Hadžić je maestralno uduplao prednost svoje ekipe, a do kraja, za konačni 4:0, pogađali su još Kapetanović i Handanović.

„Šlag na tortu“ četvrtfinalnog dana i još jednu fantastičnu futsal predstavu, priredili su MNK Livac i Ilmijjini Ljiljani. Nakon pet minuta igre Ljiljani su imali dva gola prednosti, međutim do pauze Bajro Spahić postiže dva pogotka za Livac i pri rezultatu 2:2 odlazi se na odmor. U nastavku susreta nakon šest minuta igre Livac je poveo sa 3:2, i taj rezultat je bio do posljednje minute kada su pala još dva pogotka za konačnih 4:3 u korist Livca.

Rezultati:

  1. Juli Srebrenica - SN Bjelave 9:0

SenSu Al Hana - SU Futuro 4:4 (penali 4:3)

Krajina - Mladi Muslimani 4:0

Livac - Ilmijjini Ljiljani 4:3

Polufinale 12. sezone BH Telecom Fair Play lige igrat će se u nedjelju (11. februara), a sastaju se Sensu Al Hana i 11. Juli Srebrenica, odnosno, Krajina-Plan 21 i MNK Livac.