Meč u Trebinju
313

Gledajte pohod sjajnih vaterpolista BiH na Evropsko prvenstvo

D. P.
Dani vaterpola u Trebinju (Foto: Vaterpolo savez BiH)
Dani vaterpola u Trebinju (Foto: Vaterpolo savez BiH)
Vaterpolo reprezentacija Bosne i Hercegovine do 19 godina u svom trećem meču večeras želi gotovo pa osigurati plasman na Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija BiH U-19 odigrala je dva meča u svojoj historiji i u oba upisala pobjede. U prethodna dva dana u sjajnoj atmosferi u Trebinju upisali smo dvije pobjede protiv Finske i Velike Britanije, a novi rival je Češka.

S maksimalna dva trijumfa, današnja pobjeda protiv Češke najvjerovatnije bi donijela historijski plasman na Evropsko prvenstvo koje se u septembru igra u Bugarskoj.

Atmosfera u dvorani u Trebinju je u oba prva duela bila sjajna, a kako se radi o neradnom danu te mladi vaterpolisti BiH igraju sjajno, nema sumnje da će danas u ovom hercegovačkom gradu atmosfera biti još vatrenija.

Utakmicu BiH - Češka Republika, koja počinje u 19:30, možete gledati u direktnom prijenosu uživo na umetnutom linku pri vrhu članka. Za one kojima Trebinje nije daleko, ulaz je besplatan.

BiH u kvalifikacijama nastupa u sastavu: Kijan Hajrulahović, Aleksej Mihajlović, Tarik Kočan, Rijad Hurko, Aleksej Milenković, Danin Bašić, Aleksa Bjelica, Adnan Hrković, Jovan Tešić, Marko Lagundžić, Viktor Glavić, Danin Kahrić, Luka Jagodić, Tarik Komarica i Gojko Janković. Selektor je Stevan Nonković.