EP u streljaštvu
129

Farah Onešćuk osvojila nove važne bodove i primakla se plasmanu na Olimpijske igre

N. K.
Farah Onešćuk
Farah Onešćuk
Odlične vijesti stižu nam s Evropskog prvenstva za seniore u streljaštvu koje se održava u mađarskom Gyoru gdje je naša najbolja takmičarka Farah Onešćuk (18) pogodila odličnih 627,7 krugova.
U konkurenciji od 90 takmičarki zauzela je 27. mjesto i osvojila novih 412 bodova za olimpijsku rang listu. Ovim novim bodovima značajno će popraviti plasman na rang listi najboljih strijelaca svijeta i približiti se ostvarenju svog sna, a to je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Stručni tim se u dogovoru s Farah odlučio da nastupi u seniorskoj konkurenciji kako bi pokušala osvojiti nove značajne bodove, a s ovim rezultatom Farah bi u juniorskoj konkurenciji ušla u finale i borila se za medalju.

Juniorska vicešampionka Evrope je imala rezultat od 626,3 kruga. Od ostalih takmičara iz BiH nastupili su još juniori Matej Rašić koji je pogodio 619,3 kruga i zauzeo 30 mjesto, zatim Sofija Rakić koja je imala 539 krugova i osvojila 60 mjesto.

Kod seniora nastupili su još Nedžad Džanković koji je pogodio solidnih 623,9 i samo dva mjesta su ga dijelila od osvajanja bodova, zauzevši 52 mjesto.

Boris Filipovac je pogodio 557 krugova i osvojio 75 mjesto i Aida Arnautović koja je pogodila 620,8 krugova što joj je bilo dovoljno za 73 mjesto.

Sve rezultate možete pogledati ovdje.