Veliko interesovanje
26

Dokumentarac "Olimpijada u Sarajevu" na festivalima u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori

E. B.
Dokumentarni film "Olimpijada u Sarajevu", autora Muhameda Bikića u produkciji Federalne televizije, izazvao i veliko interesovanje širom prostora bivše Jugoslavije gdje se održavaju festivali sportskog filma.

Tako su autoru filma već javili iz Slovenije, sa prijedlogom da dokumentarac o nezaboravnoj Sarajevskoj olimpijadi bude učesnik posebnog TV takmičenja u organizaciji ISFF-a i TV kuće Planet TV u sklopu 3. međunarodnog Festivala sportskog filma u Rogaškoj Slatini od 19. do 22. juna 2024. godine.

"Imamo priliku da 'Olimpijadu u Sarajevu' predstavimo TV gledateljima u Sloveniji, koji će potom glasati za najbolji sportski film u određenoj kategoriji. Pobjednik ovog takmičenja od aprila do septembra imat će ekskluzivnu priliku izravno se takmičiti za FICTS finale koje će se održati u novembru u Milanu", kaže autor filma Muhamed Bikić.

Pored Slovenije, dokumentarni film "Olimpijada u Sarajevu" bit će i učesnik festivala u Srbiji na Zlatiboru od 24. do 27. augusta i u Crnoj Gori u Budvi od 26. do 29. septembra 2024. godine.