Inteligencija Mahomesa
16

Chiefsi su Super Bowl osvojili ovom perfektnom akcijom u posljednjim sekundama

N. K.
Trenutak akcije u kojem je napravljen pobjednički touchdown (Foto: Screenshot)
Trenutak akcije u kojem je napravljen pobjednički touchdown (Foto: Screenshot)
Fudbaleri Kansas City Chiefsa postali su sinoć prva ekipa nakon 19 godina koja je uspjela odbraniti NFL naslov nakon što su u Super Bowlu pobijedili San Francisco 49erse rezultatom 25:22 u produžetku spektakla u Las Vegasu.
Tim iz Kansasa je time stigao do svog trećeg naslova u posljednjih pet sezone, a prije četiri godine slavili su također protiv San Francisca.

Chiefse je ponovo predvodio sjajni vođa napada Patrick Mahomes koji je treći put u karijeri proglašen i najkorisnijim igračem utakmice za titulu.

Kompletirao je 34 od 46 pokušaja dodavanja za 333 jarda uz dva touchdowna, probijanjem je osvojio 66 jarda, a bio je najbolji pod najvećim pritiskom.

Mahomesov potez bio je ključan za izjednačenje jer je Harrison Butker tri sekunde prije isteka vremena pogodio lagani poen s 29 jarda za produžetak.

Kombinacijom dodavanja i probijanja potom je doveo svoju ekipu pred protivničku završnu zonu u posljednjoj minuti produžetka.

Mahomes je tada, na četiri jarda od posljednjeg polja, uspio pronaći Mecolea Hardmana za pobjednički touchdown i konačnih 25:22.