Druga velika strast
31

Alex Ferguson "pokorio" Saudijsku Arabiju i osvojio milion eura, priznao je da živi svoj san

H. H.
Sir Alex Ferguson s pobjedničkim trofejom (Foto: Twitter)
Sir Alex Ferguson s pobjedničkim trofejom (Foto: Twitter)
Legendarni trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson rekao je da "živi san" nakon što je u Saudijskoj Arabiji zaradio ogromnih 1.000.000 eura.
Naime, Fergie je bio na trkalištu u Rijadu gdje je bodrio svog konja Spirit Dancera, kojeg je sam odgajio, dok je njegov ljubimac osvojio Neom Turf Cup tokom takmičenja na Saudijskom kupu.

To je druga velika nagrada koju je njegov konj osvojio u nekoliko mjeseci, nakon što su Fergie i njegovi suvlasnici Ged Mason i Peter Done zaradili 600.00 eura u Bahreinu u novembru.

"Živimo san, stoposto. Fantastično je, prijatelj me je ohrabrio da imam ergelu u Hemel Hempsteadu, kupili smo kobilu od trenera Andreasa Wohlera u Njemačkoj i danas možete vidjeti rezultate sa ovim konjem", kazao je Fergie nakon trijumfa.

Inače, sir Alex Ferguson nedavno je kupio najskupljeg konja u historiji za 740.000 eura.

Sir Alex Ferguson je dugo bio ljubitelj konjskih utrka, a otkako se povukao iz nogometa, u potpunosti se posvetio svojoj velikoj strasti.

Ferguson, najbolji menadžer Manchester Uniteda svih vremena i po mnogim mišljenjima najbolji stručnjak svih vremena, vodio je Crvene đavole do 13 titula prvaka u Engleskoj i dvije titule u Ligi prvaka.