Novi projekt
49

Osim posjetio Bjelašnicu i lokaciju izgradnje poslovno-sportskog centra

N. K.
Foto: Press Centar za promociju olimpijskih planina
Foto: Press Centar za promociju olimpijskih planina
Trener Željezničara Amar Osim posjetio je danas Bjelašnicu gdje se susreo s načelnikom Općine Trnovo Ibrom Berilom te upoznao o detaljima projekta izgradnje "Poslovno-sportskog centra Trnovo".

Jedan od najmodernijih centara u Bosni i Hercegovini bit će izgrađen na nadmorskoj visini blizu 1.300 metara, na ulazu u Babin do.

"Postoji potreba Grada Sarajeva za multifunkcionalnim sportskim centrom. Očekujem da će ovo biti sportski centar s reprezentativnim terenima, na kojim se mogu održavati pripreme i utakmice", rekao je Osim.

U sjevernom dijelu kompleksa na Bjelašnici gradit će se nogometni teren koji će biti pokriven prirodnom travom te tribina od 1.000 sjedećih mjesta. Planirana je i izgradnja balon hale s vještačkom travom.

Bit će napravljen i pomoćni nogometni teren s prirodnom travom te po jedno igralište za mali nogomet, rukomet, košarku i odbojku, koje će se moći koristiti i zimi.

U Općini Trnovo, koja zajedno sa Vladom KS realiziraja ovaj projekt, uvjereni su da će najbolji domaći i regionalni evropski klubovi koristiti usluge centra te će se na taj način proširiti turistička ponuda. Smatraju da će "Poslovno-sportskoi centar Trnovo" ubrzo biti jedan od glavnih sportsko - rekreacionih centara u ovom dijelu Evrope.

Načelnik Berilo zahvalio je Osimu za posjetu i podršku projektima. Istakao je kako je Općina Trnovo spremna za saradnju i finansijsku podršku za sve aktivnosti koje će doprinijeti afirmaciji kako sportskih, tako i drugih aktivnosti, a u cilju promjene ukupnog ambijenta na prostorima općine Trnovo.

Okvirni plan sa završetak projekta je dvije i po godine, a procijenjena vrijednost projekta je 16,9 miliona KM.