{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osam potencijalnih bh. kandidata za OI 2009. u Pekingu

F
16.11.2007. u 14:35
0
0
Osam potencijalnih bh. kandidata za OI 2009. u Pekingu
0
Osam potencijalnih bh. kandidata za OI 2009. u Pekingu
Foto: Reuters; Stadion u izgradnji - Peking
Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić na današnjoj pres konferenicji prezentirao je Prijedlog komisije za vrhunski sport OK BiH, sa imenima potencijalnih bh. kandidata za učešće na predstojećim olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.
Prijedlog sa imenima osam sportista biće upućen Tripartitnoj komisiji Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Na spisku su: Nedžad Fazlija (streljaštvo), Olivera Jurić (dizanje tegova), Ibro Miladin i Mitar Mrdić (judo), Haris Tajić (hrvanje), Srđan Milićević (stoni tenis), Igor Đukanović (taekwondo), Velibor Vidić (boks).

Sa ispunjenim olimpijskim normama sigurni putnici za Peking su judista Amel Mekić i atletičarka Lucia KImani.

OK BiH je na zahtjev MOK-a formirao Komisiju za za antidoping, na čijem se čelu nalazi prof.dr. Nedžad Mulabegović. Da bi ova komisija mogla biti verificirana potrebno je da odluka bude potvrđena na sjednici Vijeća ministara BiH.

Na poziv Olimpijskog komiteta NR Kine predstavnici OK BiH početkom iduće sedmice boraviće u Pekingu gdje će sa organizatorima Olimpijskih igara Peking 2008. razgovarati o sudjelovanju bh. olimpijaca. Ovu priliku predstavnici OK BiH kao ambasadori sporta iskoristiće i za sveukupnu promociju potencijala i mogućnosti države Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: