Pripreme za spektakl
208

Organizatori EYOF-a simulirali dolazak delegacija 46 zemalja

Klix.ba
Organizatori EYOF-a su u nedjelju, a u ime Uprave grada Sarajeva, uz policijsku pratnju simulirali dolazak delegacija, takmičara 46 zemalja koje će se okupiti 10. februara na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatovic Hase.

"Jedini cilj nam je da Sarajevo dočeka dostojno takmičare i olimpijski plamen. Mi smo grad sa poznatom kulturom i ovaj današnji, aktivni probni rad dokazuje sposobnosti stavnovnika ovog grada", poručili su iz Uprave grada Sarajeva.

Kako je rečeno, profesionalni poduhvat organizacije, tačnosti i preciznog načina ulaska delegacija prijeko su potrebne. Svi okupljeni oko projekta su profesionalci koji svakodnevno vrše sve neophodne pripreme.

"Želimo da zabilježimo lijepa sjećanja za naše goste, u čemu će sigurno doprinijeti naše sugrađanke i sugrađani. Mi, kao organizatori, činimo sve da pripremimo i organiziramo, a na nama, kao stanovnicima ovog grada, je da se pojedinačno predstavimo onakvima kakvi jesmo. Pojedinačmo činimo mnogo, a zajedno stvaramo najbolje! Tako da, naša poruka je: Stvarajmo zajedno!", rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Pored ove simulacije, sarajevski srednjoškolci uvježbavaju ceremonije otvorenja EYOF-a tri puta sedmično po dva sata.