{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Orfanos: Za sigurnost Olimpijskih igara milijardu eura

N
23.7.2004. u 00:37
0
0
Orfanos: Za sigurnost Olimpijskih igara milijardu eura
0
Orfanos: Za sigurnost Olimpijskih igara milijardu eura
Ministar sporta Grčke Jorgos Orfanos izjavio je da je Atena morala izdvojiti deset puta više novca za sigurnost Olimpijskih igara od Atlante prije, te osam puta više no što je to koštalo Sidney prije četiri godine.
Potvrđujući da će zemlja domaćin 28. Ljetnih igara, do 13. do 29. avgusta, biti potpuno spremna za početak najvećeg sportskog planetarnog događaja, Orfanos je naveo da "preuzimanje najopsežnijih mjera sigurnosti Grčku košta milijardu eura."

"Toliko veliki troškovi nisu bili planirani jer su se razlozi za njihovo naglo povećanje pojavili kasnije, što je znatno opteretilo i ukupan proračun Igara. Iako je naša zemlja sigurna u svakom pogledu, ni u jednom trenutku nismo htjeli dovesti u pitanje sigurnost sportista i svih onih koji u to vrijeme posjete Atenu", rekao je grčki ministar, dodajući da su preuzete "najmaksimalnije mjere predostrožnosti i zaštite na svim razinama".

U povodu informacija vezanih za akciju povećane sigurnosti u Grčkoj i navodnog uključivanja 400 američkih komandosa u to, grčki ministar javnog reda Jorgos Vulgarakis kategorično je demantovao navode newyorškog Timesa, izjavivši da će "sigurnost Igara biti pod okriljem NATO-a, ali da u redovima pripadnika službi sigurnosti neće biti nijednog stranca".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: