sport
0

Orašje: Platini otvorio Nogometni centar Goal

NINA
Nekadašnja zvijezda francuske nogometne reprezentacije Michel Platini danas je u Orašju svečanim presijecanjem trake otvorio Nogometni centar Goal.

Uz Platinija otvaranju su prisustvovale i brojne nekadašnje i sadašnje nogometne zvjezde poput Roberta Prosinečkog, Marka Topića, Husnije Arapovića, Mehmeda Baždarevića, Fuada Muzurovića, Vlatka Markovića, kao i brojni nogometni radnici iz BiH i susjednih zemalja.

PRIJATELJSKA UTAKMICA MLADIH REPREZENTACIJA BIH - SLOVENIJA 2:0 (1:0)

ORAŠJE (NINA) - Na otvaranju Nogometnog centra “Goal” u Orašju mlade nogometne reprezentacije BiH i Slovenije danas su odigrale prijateljsku utakmicu u kojoj su naše nade slavile rezultatom 2:0.

Naša reprezentacija je dobro otvorila utakmicu. Šiljak i Dajić su izveli dobru akciju, ali je Dajić sa sedam-osam metara pogodio lijevu vratnicu gostujućih vrata. Sve do 37. minute uglavnom se vodila ''bitka'' na sredini terena, a BiH je uspjela stvori dvije poluprilike preko Zebe i Mačkića, ali bez konkretne realizacije.

Ipak, u 37. minuti Zajko Zeba je u gostujućem šesnaestercu dobro asistirao za Dajića, koji se lako oslobodio svog čuvara i s nekih desetak metara poslao loptu u mrežu za 1:0.

U drugom poluvremenu oba selektora su u izvršili po nekoliko izmjena, a to je mnogo više odgovaralo našim momcima, jer su u potpunosti preuzeli igru. Posebno se istaknuo mladi Vedad Ibišević, koji se i upisao u listu strijelaca.

Nakon što su prvo Zeba i Sadović imali dobre prilike, Ibišević je u 73. minuti nakon odličnog soloprodora prizemnim udarcem prevario golmana Slovenije. BiH je mogla slaviti i uvjerljivijim rezultatom, no prilike Ibiševića i Mačkića, koji je zatresao stativu, ostale su neiskorištene.

Ukupni dojam je da su izabranici Ibrahima Zukanovića pokazali puno bolju i zreliju igru od gostiju iz Slovenije, koji se nisu previše istaknuli dobrom igrom.

BiH – Slovenija 2:0 ORAŠJE - Stadion Goal. Gledatelja: 3.000. Suci: Vladimir Dominković (Orašje), Nikola Lacić (Orašje) i Mato Stanić (Prud). Strijelci: 1:0 - Dajić (37.), 2:0 - Ibišević (73.). BiH: Baotić (Jakupović), Musli, Mačkić, Landeka (Hajdarević), Memišević (Kulić), Nikić (Ibišević), Imamović, Jelić (Sadović), Zeba (Hadžić), Studenović (Maksimović), Dajić (Sučić). Izbornik: Ibrahim Zukanović. SLOVENIJA: Handanovič, Brečko (Bećiri), Hadžić, Ilić, Morec, Matić, Božičić (Štromajer), Božić, Dedić, Mejač, Žinko (Lo Duka). Izbornik: Branko Oblak.