RK Bosna BH GAS
0

Optimizam pred nastavak sezone

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Rukometaši Bosne BH GAS-a sa valom optimizma ulaze u nastavak sezone. Realnim se čini osvajanje duple krune, dok je plasman u osminu finala elitnog klupskog takmičenja veliki izazov.

Već u subotu bordo tim očekuje dvoboj proljetnog dijela prvenstva. Suparnik je mostarski Zrinjski. Sedam dana kasnije u Ligi prvaka snage će odmjeriti sa Gorenjem.

Petar Kapisoda je na press konferenciji istakao:

“Do sada smo napravili veliki posao. U domaćem prvenstvu ne bi trebali imati većih problema kada je u pitanju osvajanje naslova prvaka. Želimo duplu krunu. Kada govorimo o Ligi prvaka mislim da smo na pragu historijskog uspjeha. Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti”.

Mali broj gledalaca na rukometnim utakmicama jedan je od najvećih problema. U Bosni su odlučili da nastave akciju "Klub prijatelja RK Bosna BH GAS", u saradnji s Općinom Novi Grad Sarajevo.

Naime, stanovnici najmnogoljudnije opštine u BiH, ali i ostali građani Sarajeva, moći će se učlaniti u "Klub prijatelja" , a za uzvrat će dobiti besplatnu polugodišnju ulaznicu za utakmice u organizaciji ovog kluba. Bit će organizovane i nagradne igre za sve posjetioce, tokom i poslije utakmice.

Pridružite nam se, uživajmo svi zajedno – slogan je kojim se pozivaju svi ljubitelji rukometa da se priključe ovom projektu i kreiraju pozitivnu atmosferu.

“Bosna je sportski kolektiv koji nekoliko sezona zaredom nastupa u evropskoj klupskoj eliti. Sigurno da je zaslužio veću podršku navijača”, apostrofirao je Damir Hadžić, načelnik opštine Novi Grad Sarajevo.

Član Upravnog odbora RK Bosna BH GAS Miro Purivatra je posebno podvukao kako se ovom akcijom želi popraviti posjeta na tribinama. Također, napomenuo je da će čelni ljudi kluba učiniti sve kako bi dvorana u trenucima kada igra Bosna bila ispunjena.

Iz Bosne su najavili da će za stanovnike općine Novi Grad štampati 20.000 pozivnica za priključenje "Klubu prijatelja" i nadaju se velikom odzivu. Jedina obaveza je redovan dolazak na utakmice.