{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Omogućiti formiranje Karate saveza BiH

F
15.5.2012. u 19:19
8
3
Omogućiti formiranje Karate saveza BiH
8
Omogućiti formiranje Karate saveza BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predstavnici Ministarstva pravde BiH sa zamjenikom ministra Srđanom Raduljem na čelu sastali su se danas s predstavnikom Karate saveza Republike Srpske Goranom Marjanovićem te savjetnikom zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Sinišom Gatarićem s ciljem rješavanja problema koji su proistekli iz nepoštovanja Zakona o sportu BiH.
U saopćenju Sektora za odnose s javnošću PSBiH pojašnjeno je da zbog nepoštovanja ovog zakona još nije formiran krovni Karate savez BiH, a koji bi u skladu sa Zakonom o sportu BiH, činila dva entitetska saveza.

Sadašnja situacija je, navedeno je, takva da karate sport u BiH predstavlja ratni Karate savez BiH s Draganom Vikićem na čelu, a koji je od 1992. do 2010. godine funkcionisao bez rješenja o registraciji.

"Rješenje o registraciji koje je 2010. dobio ovaj savez nije u skladu sa Zakonom o sportu BiH, a zbog čega je pokrenut sudski spor pred osnovnim sudom", stoji u saopćenju.

S ovim činjenicama upoznati su predstavnici Ministarstva pravde BiH, koji će nakon uvida u predmet ponovo održati sastanak s predstavnicima Karate saveza Republike Srpske s ciljem iznalaženja rješenja koje bi bilo u skladu sa zakonom, a čime bi se omogućilo formiranje krovnog Karate saveza BiH koji bi bio legalan i legitiman.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: