Zetra
0

Olimpova škola klizanja za djecu svih uzrasta

Sarajevo-x.com
Klizački klub Olimp Sarajevo će u cilju populariziranja sportova na ledu, a posebno umjetničkog klizanja, u narednom periodu organizirati školu klizanja za sve uzraste djece. Škola započinje sa radom 13. decembra 2010. na olimpijskom kompleksu Zetra.

Obuka je koncipirana prema američkom programu Learn-to-skate, u stepenovanim u sedmičnim ciklusima, a vodit će je instruktori klizanja sa višegodišnjim iskustvom.

Polaznicima škole klizanja su na raspolaganju jutarnji i popodnevni termini. Cijena sedmičnog ciklusa obuke je 50 KM, a uključuje rad sa instruktorima u malim grupama, najam (ograničenog broja) klizaljki, certifikat na kraju svakog ciklusa, igru i zabavu za polaznike škole te korištenje garderobe. Polaznicima se nakon savladanja programom predviđenih elemenata nudi mogućnost nastavka treninga i članstva u klizačkom klubu Olimp.

Za prijave i informacije je na raspolaganju telefon 062 56 28 16 i e-mail [email protected]. Upis polaznika u školu klizanja obavlja se svake subote i nedjelje od 10.00 do 16.00 sati na Zetri (ulaz za sportiste).

Klizački klub Olimp poziva institucije i organizacije koje rade sa djecom da ostvare kontakt sa klubom te dogovore grupne prijave, za koje je moguće ostvariti popust na cijenu, navode iz ovog kluba.