27 takmičara
308

Olimpijski komitet predstavio bh. sportiste koji će nastupiti na EYOF-u u Mađarskoj

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U Olimpijskom muzeju u Olimpijskom komitetu BiH danas je održana konferencija za medije uoči odlaska bh. spotista na EYOF u Gyoru u Mađarskoj.

Konferenciju za medije je otvorio potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić, koji je prisutne medije upoznao sa karakteristikama i detaljima takmičenja te predstavio bh. tim kojem je poželio puno sreće na borilištima u Gyoru. Uspjeh je zaželio našim mladim košarkašima čiji su prethodnici na EYOF-u Tbilisi 2015. godine osvojili zlatnu medalju.

Konferenciji je prisustvovalo 27 sportista sa trenerima. Sportisti su u svom obraćanju medijima iskazi spremnost da daju i zadnji atom svoje snage kako bi ostvarili što bolje rezultate na ovom takmičenju.

Na programu EYOF-a u Gyoru je 10 sportova, atletika, biciklizam, gimnastika, kajak-kanu, plivanje, tenis, košarka, rukomet i odbojka.

Sportisti bh. tima će nastupiti u pet sportova, košarci, biciklizmu, atletici, privanju i judou.

Košarka – kadetska reprezentacija: Alija Islamović, Deni Radak, Đorđe Topolović, Haris Dedajić, Harun Huseinspahić, Karlo Zelenika, Kosta Kondić, Mihailo Nešković, Mirza Kusturica, Nikola Mičić, Ognjen Marković, Timur Krupalija, Bilal Kulelija (trener), Dejan Bodiroga (selektor), Dijana Ilišković (fizioterapeut), Nermin Nikšić (sudija).

Biciklizam: Husein Selimović.

Atletika: Aleksandra Roljić, Anja Čolaković, Tina Bošnjak, Arman Curo, Goran Bošnjak (trener).

Plivanje: Hena Mešić, Marko Kovačić, Tina Tadić, Evelin Avdić (trener)

Judo: Anđela Samardžić, Selma Hajro, Vuk Elez, Jovo Samardžić (trener).

Prvi nastup će zabilježiti košarkaška U16 reprezentacija, čija je utakmica na programu u ponedeljak 24. jula u 12:15 sati protiv selekcije Finske

Bh. tim će predvoditi uposlenici OK BiH Samra Jurišić kao šef misije i Lana Grgić, dok je u okviru EOK programa “Mladi ambasador” predstavnik BiH olimpijka sa OI Rio 2016 Tatjana Đekanović.

U okviru Observer programa u Gyoru će boraviti i sedam predstavnika EYOF-a 2019 Sarajevo&Istočno Sarajevo u okviru kojeg će vršiti monitoring svih segmenata organizacije i usvajati nova znanja organizacije velikih sportskih takmičenja, a sve u cilju unapređenja domaćinstva 14. zimskog EYOF-a, čiji su domaćini 2019. godine Sarajevo i Istočno Sarajevo.

BiH tim putuje u Gyor u subotu 22. julau jutarnjim satima ispred prostorija Olimpijskog komiteta BiH.

Ceremonija otvaranja će biti održana 23. jula na Stadionu ETO s početkom u 20:30 sati, dok će ceremonija zatvaranja biti upriličena 29. jula u Fan zoni Sportskog sela.