sport
4

OKI Fantomi idu na turnir u Zagreb da pokažu svu snagu bh. sjedeće odbojke

Klix.ba
U prostorijama OKI Fantoma danas je održana konferencija za medije, na kojoj je najavljen međunarodni turnir u Zagrebu, na kojem će učešće uzeti i Fantomi.

S obzirom da sarajevski klub brani titulu prvaka od prošle sezone, čelnici kluba najavili su da žele pobjednički trofej zadržati u svojim vitrinama.

"Nadam se da ćemo pokazati svu snagu sjedeće odbojke BiH, to nam je zadatak i obaveza. Očekujem da ćemo uspjeti u onome što smo do sada uspjeli 11 od 12 puta", rekao je Mirojević, direktor kluba.

Fantomi sutra kreću u Zagreb, a turnir će biti odigran predstojećeg vikenda.

U ligi su odigrana već 3. kola, a kao i ranijih sezona Fantomi imaju jedan cilj pred sobom - skinuti sa trona Spid i doći do titule prvaka BiH:

"Prvenstvo će se kao i ranije rješavati u utakmicama sa Spidom. Mi smo već pobijedili Lukavac sa 3:1, te smo i pored loše igre uspjeli doći do trijumfa. Naš cilj je uvijek prvenstvo BiH. Što se tiče turnira u Zagrebu mislim da smo mi favoriti i da titula ne bi trebala doći pod znak pitanja", istakao je šef stručnog štaba Fantoma Ševko Nuhanović.

Nakon odigranog turnira u Zagrebu, ekipa će u povratku svratiti u Tuzlu, gdje Fantomi u nedjelju igraju utakmicu 4. kola prvenstva BiH. Prvi meč protiv Spida i veliki derbi sarajevskih klubova igra se sredinom novembra.