AIBA uzvratila tužbom
1

OI: BBC optužio Azerbajdžan da je kupio medalje

Totalsport
Teymur Mammadov u četvrtfinalnoj borbi sa Bjelorusom Siarheijem Karneyeuom (Foto: AFP)
Teymur Mammadov u četvrtfinalnoj borbi sa Bjelorusom Siarheijem Karneyeuom (Foto: AFP)
Međunarodna bokserska federacija (AIBA) odlučila je podnijeti tužbu protiv BBC-a nakon što je britanski medijski div ponovio svoju raniju optužbu da je Azerbajdžan kupio dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu...

BBC je još lani u svome dokumentarnom filmu Newsnight ustvrdio kako je neimenovani pojedinac iz Azerbajdžana platio deset miliona dolara World Series Boxingu (WSB), profesionalnom takmičenju pod okriljem AIBA-e, u zamjenu za dvije zlatne medalje na londonskim Igrama. Istrage koje su proveli Međunarodni olimpijski odbor (IOC) i AIBA nisu pokazale nikakav kriminal.

No, BBC je u četvrtak ponovio optužbe i to nakon što su se dvojica boksera iz Azerbajdžana plasirala u polufinale svojih kategorija. Slučajno ili ne, ni Magomedrasul Medzhidov u superteškoj, ni Teymur Mammadov u teškoj kategoriji nakon toga nisu prošli u finale. Priča, međutim, neće završiti na tome budući da je predsjednik AIBA-e Ching Kuo Wu najavio tužbu.

"BBC je ponovno objavio svoje optužbe iako je znao da su neistinite. Zato sam ovlastio londonsku advokatsku firmu PSB Law da sastavi tužbu protiv BBC-a", istaknuo je Wu.