sport
0

Održano revijalno Prvenstvo KS u lovu ribe udicom na plovak

Klix.ba
U organizaciji Udruženja Bistro! iz Sarajeva proteklog vikenda na jezeru Starača u Ilijašu održano je revijalno Prvenstvo Kantona Sarajevo u lovu ribe udicom na plovak.

Na takmičenju je nastupilo osam udruženja iz Kantona Sarajevo sa 24 takmičara i još toliko gostiju.

Iako je sve vrijeme takmičenja padala kiša, riba je bila raspoložena, pa su takmičari ukupno ulovili oko 70 kilograma ribe. Na takmičenju su nastupile ekipe iz USRD "Vogošća" (Vogošća), SRD "Alić Hidajet - Hitko" (Ilijaš), SRD "Zujevina" (Hadžići), SSRI "Stari Grad" (Stari Grad), SRD "Miljacka" (Stari Grad), SRD "Novi Grad" (Novi Grad), USR "Sarajevo 1906" (Centar) i domaćina Udruženja "Bistro!" (Novo Sarajevo).

Nakon 4 sata takmičenja, u sektoru A, treće mjesto je zauzeo Tanjo Memsud iz SRD "Vogošća", drugo mjesto Avdić Edin iz SRD "Zujevina", a prvo mjesto je zauzeo Pešto Mugdim iz USR "Sarajevo 1906".

U sektoru B, treće mjesto je zauzeo Husejnović Mustafa iz UG "Bistro!", drugo mjesto Šabanović Nijaz iz SRD "Miljacka", a prvo mjesto Alić Mirza iz SRD "Alić Hidajet - Hitko".

U sektoru C, treće mjesto je zauzeo Hodžić Elvedin iz SRD "Vogošća", drugo mjesto Pelto Almir iz SRD "Alić Hidajet Hitko", a prvo mjesto Pešto Vehid iz USR "Sarajevo 1906", koji je sa ulovom od 8.320 grama ujedno i Majstor staze.

Ekipno, treće mjesto je zauzela ekipa SRD "Vogošća", drugo mjesto ekipa SRD "Alić Hidajet Hitko", a pobjedničko postolje je zauzela ekipa USR "Sarajevo 1906"

Ovo je, nakon 9 godina pauze, prvo takmičenje na kojem su učestvovale ekipe udruženja sa područja Kantona Sarajevo, a ujedno i prvo koje je održano na takmičarskoj stazi u Kantonu Sarajevo. Takmičenjem, koje je pomoglo Ministarstvo kulture i sporta KS, je obilježen završetak izgradnje takmičarske staze na jezeru Starača, a izgradnju je finansiralo Federalno ministarsvo kulture i sporta.

Nakon takmičenja, organizovan je i zajednički ručak za sve učesnike i goste, gdje su svi pohvalili dosadašnji angažman članova Udruženja "Bistro!" na realizaciji projekta "Jezero Starača: Od deponije do ribolovne vode".