U Sarajevu
129

Održano najveće inkluzivno takmičenje u BiH "U vodi smo svi jednaki"

E. B.
U tradicionalnoj organizaciji Plivačkog kluba SPID danas je na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održano najveće inkluzivno takmičenje u Bosni i Hercegovini i jedno od najvećih takve vrste u regionu.

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Plivački klub SPID organizovao je ove godine svoje 4. klupsko takmičenje pod nazivom "U vodi smo svi jednaki" na kojem je nastupilo oko 150 mladih sportista.

"Najvažnije u ovom takmičenju svakako je ta poruka koju šaljemo, a to je 'U vodi smo svi jednaki'. Da to zaista jeste tako mogli su se uvjeriti svi koji su bili danas na Olimpijskom bazenu 'Otoka'. Danas smo na plivalištu ponovo vidjeli zajedno svu našu djecu. To je prava inkluzija, to je smisao ovog što mi radimo svih ovih godina. Sretni smo i ponosni kada vidimo i dokažemo da razlike ne postoje. Ovo je još jedna pobjeda inkluzije i pobjeda svih naših mališana", kazao je Amel Kapo, glavni trener Plivačkog kluba SPID.

Tokom trosatne manifestacije održano je takmičenje po uzrasnim kategorijama. Proglašeni su i najbolji pojedinci kluba, uručena priznanja najzaslužnijim, ali i podjeljeni novogodišnji paketići svim malim herojima u vodi.

"Ovo takmičenje je i način da naši plivači pokažu svima šta su to naučili tokom godine, te da dobiju zaslužene nagrade, priznanja, novogodišnje paketiće, diplomice, medaljice i da se kroz igru, muziku i ples zabave. Hvala svima bez čije podrške ne bi smo uspjeli sve ovo", naglasio je Kapo.