Streljaštvo
0

Održano 2. kolo Biznis lige Sarajevo

Sarajevo-x.com
U streljani sportsko-rekreativnog centra Zetra je u subotu 22.11.2008. godine u organizaciji streljačkog kluba Sarajevo održano drugo kolo Biznis lige Sarajevo, takmičenja u streljaštvu za rekreativce.

Ovaj put se takmičenju pridružila i ekipa Union Banke. Svoje učestvovanje u takmičenju su najavile još neke ekipe, a ekipe koje su zaineresovane za učešće u Biznis ligi mogu se još uvijek prijaviti.

Na takmičenju je učestvovalo sedam ekipa i oko 30 tamičara i takmičarki. U muškoj konkurenciji ekipno je bila ponovo najbolja ekipa iz Toplana sa ukupnim rezultatom od 386 krugova, iza kojih je bila ekipa iz VIK-a sa 362 kruga. U pojedinačnoj konkurenciji sa rezultatom od 149 krugova najbolji je bio strijelac Brkanić Bakir iz Toplana, a drugi je bio Sarajkić Selvedin iz VIK-a sa 135 krugova. Ekipno u ženskoj konkurenciji takođe nije bilo nekih promjena u odnosu na predhodno kolo, ekipa Toplana je bila prva sa ukupnim rezultatom od 249 krugova, dok je druga bila ekipa UniCredit Banke sa 221 krugom. Što se tiće pojedinačne konkurencije tu je Delić Sukejna iz Toplana ponovo ostvarila najbolji resultat sa 116 krugova, druga je bila takmičarka iz UniCredit Banke Medošević Lejla sa ostvarenim rezultatom od 91 kruga.

Naredno kolo Biznis lige će se održati u subotu 20. decembra 2008. godine u 11 sati na istom mjestu. Više informacija o takmičenju možete saznati ovdje.