Primjeri iz prakse
0

Održana četvrta konferencija Forum sporta

K. H.
Četvrta konferencija "Forum sporta" održana je proteklog vikenda u multimedijalnom centru Ilidža – kino Igman.

Prisutni učesnici mogli su slušati primjere iz prakse raznih predavača na aktuelne teme među kojima su bili Elmir Ćerimagić iz Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo, koji je govorio na temu "Kako uspješno organizovati sportski klub", Jovana Hadžić iz SportUm-a, koja je govorila na temu "Pobijediti strah u sportu", te Azra Ademović iz instituta Verlab koja je prezentovala temu "Upotreba vještačke inteligencije u predikciji sportskih performansi".

U drugom dijelu svoje prezentacije imali su konsultant NK Dinamo Zagreb Ivan Tomić koji je govorio na temu "Organizacija u nogometu kao ključ uspjeha", te Ismail Šehić iz NGO Bravo koji je govorio na temu "Poduzetništvo u sportu i prilike za finansiranje bh. sporta".

Osim predavanja na Forumu su održana i dva okrugla stola. Na okruglom stolu "Sport osoba sa invaliditetom", panelisti su bili generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta BiH Osman Handžić, paraolimpijac i trener Nijaz Memić, generalni sekretar Ski saveza BiH Jelena Dojčinović i osnivač plivačkog kluba Spid Amel Kapo.

Tema drugog okruglog stola bila je "Stanje sporta u BiH" na kojem su učestvovali ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, olimpijka Larisa Cerić, sportski menadžer Sportskog saveza Grada Mostara Dženan Šuta, sportski urednik portala Klix Nermin Kustura i generalni sekretar Ski saveza BiH Jelena Dojčinović.

"Prisutni učesnici mogli su iz prve ruke čuti predavanja ljudi koji dolaze iz struke i koji se susreću sa svakodnevnim izazovima u bh. sportu, ali ih i prevazilaze. Prisutnima je sportsku priču o uspjehu nogometnog kluba Dinamo podijelio i naš gost iz Hrvatske Ivan Tomić. Kroz pozitivne primjere iz prakse želimo graditi bolji sport, te kroz neformalnu edukaciju pomoći trenerima i sportskim radnicima da unaprijede svoj rad", kazao je Dino Šečić iz agencije Hardino koja je organizator ovog događaja u partnerstvu sa Udruženjem za umjetnost, kulturu i sport Spektar.

Ovogodišnji Forum sporta realizovan je uz podršku Ministarstva za kulturu i sporta Kantona Sarajevo, te JU Kulturni sportski i rekreacioni centar Ilidža.