sport
0

Održan turnir u ritmičkoj gimnastici "Sjećanje na Suadu Dilberović

Sarajevo-x.com
15. aprila 2006. godine u olimpijskoj dvorani ZETRA je održan Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici «Sjećanje na Suadu Dilberović».

Ove godine na turniru je učestvovalo 19 klubova iz 10 zemalja i to: Australija, Bugarska, Turska, Mađarska, Češka, SCG, Hrvatska, Slovenija, Njemačka i klubovi iz BiH.

Pred oko 800 gledalaca, sto je za gimnastiku u našoj zemlji jako velika posjeta, prikazan je izuzetno kvalitetan sportski program. Takmičenje se odvijalo u 6 kategorija. Kao što je i očekevivano najviše uspjeha su imale bugarske takmičarke koje su u svijetu ritmike jedne od najboljih. Najuspješnija takmičarka turnira je Silviya MITEVA članica kluba Levski iz Bugarske, inače trenutno jedna od 10 najboljih svjetskih ritmičarki.

Naša najbolja takmičarka, Amila Terzimehić, još jednom je potvrdila svoj kvalitet osvojivsi bronzanu medalju u finalu sa trakom, što je u ovako jakoj konkurenciji izuzetan uspjeh.

Svi gosti i učesnici su organizatorima izrazili čestitke i zahvalnost na izuzetno kvalitetno organizovanom turniru. Veliku zahvalnost su posebno izrazili roditelji Suade Dilberovic zbog njegovanja uspomene na njihovu kćerku.