sport
41

Održan taekwondo turnir u Tomislavgradu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pod pokroviteljstvom općine Tomislavgrad i Kantona 10, Taekwondo klub Koryo iz Tomislavgrada jučer je organizirao u Tomislavgradu Međunarodni kadetski taekwondo turnir "VI. Tomislav open".

Na turniru je sudjelovalo 20 ekipa i 251 takmičar u kategorijama mlađi kadeti i kadeti, a takmičenje je održano po pravilima Svjetske teakwondo federacije i (WTF) i Evropske teakwondo unije (ETU).

U kategoriji mlađi kadeti ekipno je najbolji bio teakwondo klub Bosna Visoko s proglašenim najboljim mlađim kadetom Rijadom Kapetanovićem, drugi su bili Akademija Zejd Sarajevo, a treće mjesto zauzeo je teakwondo klub Akademije Jale Zenica.

U mlađim kadetkinjama ekipno su bili najbolji domaći teakwondo klub "Koryo" Tomislavgrad s proglašenom najboljom kadetkinjom Slavicom Letica, drugo su mjesto zauzeli teakwodno klub Novi Grad Sarajevo, a treće Akademija Jale Zenica.

Teakwondo klub Bosna Visoko najbolji su bili u uzrastu kadeta, drugi su Magone iz Livna, a treći Poskok iz Posušja odakle dolazi proglašeni najbolji kadet Ilija Bašić, a među kadetkinjama ekipno najbolji bili Bosna Visoko zatim TDK Imotski odakle je najbolja proglašena kadetkinja Stela Kavelj, a treće mjesto je zauzeo domaćin turnira Koryo Tomislavgrad.

Sveukupni je pobjednik ovogodišnjeg međunarodnog teakwondo turnira u Tomislavgradu klub "Bosna" Visoko, drugi su Akademija "Zejd" Sarajevo, a treće mjesto zauzeo je teakwondo klub "Koryo" iz Tomislavgrada.