Novi projekt
89

Održan prvi "Forum sporta" u BiH: Predavači Cvitanušić, Avdić, Trbić i Muhamedagić

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Prvi "Forum sporta" održan je danas u hotelu Ibis Styles u Sarajevu. Ovaj događaj okupio je brojne uposlenike sportskih klubova, organizacija, škola sportova, organizatore sportskih događaja, te studente sporta i menadžmenta u sportu.

Svoja iskustva i znanja okupljenim učesnicima prenijeli su Tomislav Cvitanušić, prvi bh. ironman, maratonac, triatlonac i alpinista, te jedan od organizatora Sarajevskog polumaratona, te Samir Avdić, bivši košarkaš i kapiten reprezentacije BiH, jedan od pokretača akcije "Jesi li za basket" za obnovu košarkaških terena i organizator Pro Camp Sarajevo.

Kakav je spoj komunikacija i sporta i kako društvene mreže iskoristiti za promociju i poboljšanje sporta i sportske infrastrukture pojasnili su Tarik Trbić, dugogodišnji PR FK Sarajevo i Emir Muhamedagić, bivši PR FK Željezničar.

Na Forumu sporta predstavljene su i dvije nove platforme koje imaju za cilj unaprijeđenje poslovanja sportskih klubova i organizacija. To su software "Sophico" koji olakšava komunikaciju članova klubova sa roditeljima, zakazivanje treninga, izvještavanje sa utakmica i turnira, te brojne druge olakšice u administrativnim procedurama, te platforma "Sve za sport" koja je prva sveobuhvatna baza sportova u BiH na kojoj svoje mjesto mogu pronaći klubovi, škole sporta, sportski objekti, prodavnice sportske opreme, radnici i treneri u sportu, te članovi sportskih kolektiva.

"Ovo je novi projekat i pomak ka pozitivnim promjenama u bh. sportu. Nadam se da će ovakav događaj biti pokretač za širenje znanja i iskustava među ljudima iz sporta", poručio je organizator događaja Dino Šečić.