Konjic
0

Održan Međunarodni karate turnir, najbolja Eldina Maslo

FENA
Na Međunarodnom karate turniru 4. Konjic - Open 2009., na kojem je u subotu učestvovalo 38 klubova i 450 takmičara, najuspješniji klub bio je KK Šampion s Ilidže, a najuspješnija takmičarka bila je Eldina Maslo iz KK Bošnjak iz Konjica.

Turnir je organizovao Karate klub Bošnjak u saradnji s Karate savezom BiH, a pokrovitelj je Općina Konjic. Turnir je održan u okviru svečanosti obilježavanja 16. juna, Dana općine Konjic.

Na turniru su, osim iz BiH, učestvovale ekipe iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a takmičenja su se odvijala u kategorijama - pioniri, kadeti, juniori i seniori.

U konkurenciji muškaraca najviše poena osvojili su članovi KK Onogošt iz Nikšića, a na drugom mjestu je bila ekipa domaćina. U ženskoj konkurenciji najuspješnije su bile takmičarke KK Bošnjak, dok je drugoplasiran bio Omladinac iz Nikšića.

Direktor turnira Velija Halilović uručio je priznanje Mirsadi Suljkanović iz Tuzle i Ramizu Poturu iz KK Ilidža, za osvajanje bronzane medalje na posljednjem Evropskom prvenstvu, kao i Nijazu Muslić iz KK Bihać za dugogodišnju saradnju na turniru.