sport
155

Održan Internacionalni kick box kup: 137 takmičara odmjerilo snage i vještine

Klix.ba
Šesti internacionalni kick box kup održan je večeras u dvorani SRCE u sarajevskom naselju Buća potok, u organizaciji Kluba borilačkih vještina "Gazija" i Kantona Sarajevo. U Kupu je učestvovalo 29 klubova sa ukupno 137 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.

Takmičenja su realizirana na tri borilišta - dva tatamija i jedan ring.

Na tatamiju su održane borbe u Kick light i Light contactu, a na ringu u Low kick disciplini. Najuspješniji klub bio je Kick box klub "Zino" iz Bihaća, najbolji domaći klub bio je Kick box klub "Borac" iz Jelaha, dok je najbolji ino klub bio Kick box klub "Lovćen" iz Cetinja.

Spisak najboljih takmičara

Disciplina Light kontakt : Ivan Petković u kategoriji mlađi kadeti, te su u Ahmed Škembić i Kristina Kovačević u kategoriji stariji kadeti Disciplina Kick Light : Ilija Vujović i Nermana Brkić u kategoriji stariji kadeti, Miljan Kovačević u kategoriji juniori, te Selmir Delić u kategoriji seniori . Disciplina Low Kick: Najbolje juniorke bile su Vanja Dujin i Danka Kojišić, dok je najbolja seniorka bila Selma Baltić.

U finalnim borbama trebao se boriti i juniorski prvak u K1, Haris Brko Biber (Klub Gazije) ali je ovaj meč otkazan, jer njegov protivnik, prema ocjeni ljekara, nije imao zadovoljavajuće zdravstveno stanje.