Sarajevo
91

Održan 3. Victoria Cup 2017: Almedina Zajko se oprostila od takmičarske karijere

FENA
Foto: Fena
Foto: Fena
U organizaciji Kluba ritmičke gimnastike Victoria proteklog vikenda u Sarajevu je održano 3. međunarodno takmičenje u ritmičkoj gimnastici pod nazivom "Victoria Cup 2017" na kojem je učestvovalo 320 takmičarki iz devet klubova iz Crne Gore, Srbije, Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Djevojčice i djevojke, uspješne i talentirane ritmičarke, koje redovno i intenzivno treniraju tokom cijele godine, ostvarile su zapažene rezultate i predstavile svoje klubove u najboljem svjetlu.

Svečanu ceremoniju otvaranja obilježilo je izvođenje gala-vježbe takmičarki kluba domaćina, u okviru koje su ove djevojčice publici predstavile svoje fizičke sposobnosti, eleganciju pokreta i umijeće kontrole svoga tijela, ali i veoma emotivno obraćanje članica i predsjedništva SRK Victoria trenerici Almedini Zajko, koja se na ovom turniru oficijelno oprostila od takmičarske karijere.

Djevojčice su, obraćajući se svojoj trenerici, poželjele da im i ubuduće prenosi znanje i pruža neizmjernu ljubav, te da joj trenerska karijera bude uspješna kao i takmičarska.

Prije oficijelnog takmičarskog dijela turnira, publiku je muzičkom numerom pozdravila i Merjema Alihodžić, svestrana članica KRG Victoria. Također su nakon svečanog defilea klubova učesnika, proglašene najuspješnije i najperspektivnije takmičarke KRG Victoria za prethodnu godinu.

"Za naše članice ovo takmičenje nije samo obično takmičenje iz ritmičke gimnastike. Ovo je sportsko-umjetnički, društveni i prijateljski događaj koji godinu dana čekamo i pripremamo se, događaj na kojem se ponovo vide i druže naše djevojčice s uspješnjim takmičarkama iz susjednih i drugih evropskih zemalja", saopćili su organizatori.