Učestvovalo sedam država
293

Odličan nastup reprezentacije BiH u brzom klizanju na takmičenju u Beogradu

Klix.ba
Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, članovi K.K.K. Bosna, Tarik Omeragić, Samra Selimbegović, Ermin Raščić, Omar Saletović i Illan Krstić, sa trenerom Nihadom Bašićem, uz punu podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, nastupili su 1. i 2. ovog mjeseca na međunarodnom takmičenju serije Alpe Adria Trophy u Beogradu.

U konkurenciji 67 brzoklizača iz 7 zemalja (Austrija, Hrvatska, BiH, Mađarska, Slovenija, Bugarska i Srbija), naši takmičari imali su odličan nastup.

Tarik Omeragić je klizao izvaredno i u ukupnom plasmanu osvojio je 2. mjesto i srebrnu medalju. Tarik je na 500m isklizao najbolje vrijeme u BiH u ovoj klizačkoj sezoni (44,5s) sa kojim je ispunio normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i obezbijedio nastup na narednom Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

Samra Selimbegović je također osvojila srebrnu medalju ali, nažalost, vrijeme koje je isklizala na 500m nije bilo dovoljno za ISU normu i nastup na EP i SP, što će pokušati ostvariti polovinom ovog mjeseca u Budimpešti.

Omar Saletović je osvojio je 3. mjesto i bronzanu medalju. Ermin Raščić bio je četvrti, a u Beogradu je popravio lični rekord, po drugi put u deset dana, što je ohrabrenje pred njegov nastup na EYOF 2019. Illan Krstić je zauzeo solidno 8. mjesto.

"Zadovoljni smo nastupom i ostvarenim rezultatima naših takmičara u Beogradu, naročito kada se uzme u obzir u kakvim uslovima treniraju", poručili su iz Savezua klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.