Zanimljivi mečevi
16

Odigrano 4. kolo Best of the Best Carlsberg snooker lige BiH

Klix.ba
Nedžad Emšo i Ivan Kristić
Najveće snooker takmičenje u jugoistočnoj Evropi pod okriljem Snooker ogranizacije BiH ušlo je u krajnje zanimljivu završnicu. Četvrto kolo Best of the Best Carlsberg snooker lige BIH odigrano je proteklog vikenda u Tuzli, Bugojnu i Sarajevu.

U klubu Clicku Tuzli najbolji je bio Edin Kovačević koji je preuzeo prvu poziciju na tabeli od sjajnog Mirze Vukovića, koji je također bio osvajač dva kola Lige, ali loši plasmani u prethodna dva kola plasirali su ga na drugu poziciju. Ova dva igrača će sigurno osigurati učešće na završnom Masters turniru koji će se ove godine igrati u Bugojnu i Sarajevu.

Ništa manje interesantno nije bilo ni u Bugojnu u klubu "Desetka", gdje je pobjedio Adis Burak i približio se na samo 100 bodova razlike prvoplasiranom najboljem igraču u Bugojnu Tini Kamberu.

I Burak i Kamber su također osigurali učešće na završnom Mastersu, jer su obojica dosad osvojili dva kola Lige od mogućih šest.

U Sarajevu u klubu "Union Jack" FarisVučkić gotovo izgubljeni meč protiv aktuelnog državnog prvaka Marija Želje Miloševića preokrenuo je u svoju korist te je iz rezultata 2:0 pobijedio sa 3:2 i treći put osvojio prvo mjesto u Sarajevu. I ova dva igrača iz Sarajeva će zasigurno biti učesnici završnog Mastersa, a za ostalu dvojicu iz Sarajeva borba tek slijedi.

U klubu "Mercur" u Sarajevu finale se igralo između veterana Amira Kunića i četverostrukog državnog prvaka Kenana Terzića. Bolji je bio Terzić koji je osvojio drugo uzastopno kolo Best of the Best Carlsberg snooker lige BiH.

U Kiseljaku u klubu "CueBall" najbolji je bio Ivan Kristić koji je u finalu savladao sjajnog Nedžada Emšu i tako zauzeo prvu poziciju na tabeli. Nedžad Emšo na putu do finala izbacio je jednog od najboljih igrača u Kiseljaku, do tog momenta prvoplasiranog na tabeli, sjajnog Vedrana Miloševića.

Kristić i Milošević ovim plasmanom također su osigurali učešće na finalnom Mastersu.

Dva kola završnog Mastersa za prestižnu titulu najboljeg među najboljima igrat će se u junu i julu, a njih 24 kroz prvu grupnu fazu će se boriti da zauzmu svoje mjesto u kosturu od 16 igrača i završnu fazu nokaut sistema, koja će se igrati u snooker klubu "Desetka" u Bugojnu.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH, kao i FB stranicu SnookerOrganizacijaBiH i Facebook stranice klubova.