{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odigrano 1. kolo regionalne JHL lige u hokeju, nastupili sarajevski Vukovi

20.11.2017. u 15:09
215
5
Odigrano 1. kolo regionalne JHL lige u hokeju, nastupili sarajevski Vukovi
215
Odigrano 1. kolo regionalne JHL lige u hokeju, nastupili sarajevski Vukovi
Od 17. do 19. novembra je odigrano 1. kolo regonalne Junior Hockey League, odnosno JHL hokejaške lige, a nastupili su hokejaši HK Vukovi Sarajevo.
Ovo je novoformirano takmičenje za kategorije U12 i U15, a nastupaju klubovi iz Srbije, Hrvatske i BiH.

U grupi sa Hokejaškim klubomVukovi Sarajevo se takmiče još Spartak (Subotica), Vojvodina (Novi Sad) i Siscia (Sisak).
Za sarajevske male ledene oklopnike ovo je jedinstvena prilika da se prvi put takmiče na ovom nivoru hokeja te grade svoje iskustvo kroz ovo regionalno takmičenje.

Vukovi su u Novom Sadu postigli dobar uspjeh s obzirom na dosadašnje uslove u kojima se razvijao i sportski gradio. U15 selekcija je pobijedila Spartak 2:1, a potom su poraženi Vojvodiine 4:5 i Siscije 0:9.

Rezultat protiv Siscije je lošiji zbog činjenice da je to klub koji je imao najveći broj izlaznih godišta u ovoj kategoriji, ali i najbolje uslove za igranje hokeja.U12 ekipa Vukova je poražena od Spartaka rezultatom 0:7, pobijedila je Sisciju 4:3 te je remizirala s Vojvodinom 0:0.

Mlađa kategorija je pokazala evidentan napredak i spremna je za preuzimanje ozbiljnije uloge u ligi. Sljedeće kolo se igra u Subotici od 15. do 17. decembra, zatim u Sarajevu od 12. do 14. januara te Sisku u od 16. do 18. februara.

"Naši hokejaši će se pripremati u boljim uslovima nego ranije zbog činjenice da je na pisti pored Zetre postavljeno stalno klizalište, koje će im biti na raspolaganju", saopćeno je iz HK Vukovi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: