Gesta prijateljstva
5

Odbojkaški savez Hrvatske prepustio bh. savezu veći dio novca za organizaciju EP za juniore

E. M.
Detalj s potpisivanja ugovora u Zenici (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s potpisivanja ugovora u Zenici (Foto: E. M./Klix.ba)
Odbojkaški savez BiH i Hrvatske te danas su u hotelu Zenica potpisali sporazum za organizaciju Evropskog prvenstva za juniore koji će dostaviti Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji (CEV).

Evropsko juniorsko prvenstvo odigrat će se u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj u periodu od 19. do 31. augusta, a u današnjim ugovorima definisane su obaveze organizatora u Zenici i Osijeku.

Predsjednik OSBiH Alija Fatić je kazao da s već u maju očekuje posjeta evropske delegacije koja će obići smještajne kapacitete i dvoranu koji su dogovoreni današnjim dogovorima.

Predsjednik OSRH Ante Baković je kazao kako su organizatori dobili 100.000 eura za organizaciju turnira te da je BiH dobila 60 posto od iznosa kako bi pokušala vratiti slavu odbojci u svojoj državi.

"Nadam se da ćemo sve završiti u sportskom tonu i da će biti svi zadovoljni s organizacijom", kazao je Baković.

Fatić se zahvalio Odbojkaškom savezu Republike Hrvatske na ovakvoj raspodjeli novca dodavši da će to dosta pomoći odbojci u BiH.

Ugovori će narednih dana biti dostavljeni u Evropsku odbojkašku konfederaciju, a organizacija mečeva u Zenici koštati će oko 591.000 KM, a veliki dio sredstava osiguran već je od sponzora.

"Nećemo imati problema s finansijama. Hvala svima, zadovoljni smo i s cijenom hotela te se nadamo da će sve proteći u najboljem redu", izjavio je Fatić.

Ugovor s navedenim savezima potpisali su i predstavnici hotela Zenica u kojem će boraviti reprezentacije tokom takmičenja, ali i koji će bh. selekcije koristiti tokom godine.