sport
238

Odbojkašice Igmana pobjednice turnira u Zenici

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U sali Prve gimnazije u Zenici danas je održan prvi odbojkaški turnir za žene, a kao pobjednice izašle su odbojkašice ŽOK "Igman" Ilidža.

Prvi odbojkašaki turnir za žene "Sportzdk Volleyball Open" danas je okupio preko 80 odbojkašica i šest ekipa među kojima su bili: ŽOK Kakanj, ŽOK Žepče, OK Maglaj, OK Breza 1934 i ŽOK Željezara Zenice te ŽOK Igman sa Ilidže.

Prvo mjesto na ovogodišnjem turniru pripalo je ŽOK "Igman" Ilidža, čije su odbojkašice u finalnoj utakmici sa 2:0 (25:13 i 25:16) porazile odbojkašice Breze 1943. Utakmicu za treće mjesto igrale su odbojkašice Kaknja i Žepča, a kao pobjednice izašle su odbojkašice Kaknja koje su slavile sa 25:15 i 25:16.

Trener ŽOK Igman Ilidža, Senad Hodžić, zadovoljan je večerašnjom igrom svojih odbojkašica, te je pohvalio organizatore na ideji i realizaciji turnira.

"Prije svega hvala sportskim prijateljima iz Zenice koji su nam uputili poziv za učešćem na ovom turniru i nadam se da će ovo preći u tradiciju. Današnje ekipe su pokazale kvalitet i dobru igru, a ostvarenim rezultatom smo i više nego zadovoljni. Naš klub ove godine slavi 35 godina postojanja i želja nam je da ovaj jubilej krunišemo plasmanom u Superligu. Prošle godine smo bili debitanti u 1. ligi Federacije BiH, gdje smo zauzeli treće mjesto, a ove godine očekujemo još bolje rezultate", kazao je Hodžić, te dodao da s obzirom na finansijsku "podršku" godinu zatvaraju sa pozitivnom nulom.

Član organizacionog odbora današnjeg turnira, Armin Mujkić, kazao je kako će cilj biti i naredne godine organizovati još bolji turnir.

"Svakako da smo zadovoljni činjenicom da su svi treneri i timovi zadovoljni organizacijom, a čitav turnir je protekao u fer i korektnoj igri. Naš cilj će biti da i naredne godine organizujemo novi turnir na kojem će učestvovati mnogo više ekipa, a i sama organizacija će biti na većem nivou", zaključio je Mujkić.

Za najbolju odbojkašicu turnira izabrana je Amna Dokara iz ŽOK Igman Ilidža.