Težak udarac
162

Odbojkašice BiH nakon Eura ostale i bez kapitenke, oprostila se Anđelka Radišković

D. P.
Radišković je godinama igrala srcem za reprezentaciju (Foto: Instagram)
Radišković je godinama igrala srcem za reprezentaciju (Foto: Instagram)
Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Anđelka Radišković zvanično je završila dugogodišnju reprezentativnu karijeru.

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH sinoć je okončala svoj drugi nastup na evropskim prvenstvima. Na Euru u Monzi upisali smo dvije pobjede i tri poraza, a to na kraju nije bilo dovoljno da se izbori osmina finala takmičenja najboljih selekcija Starog kontinenta.

Nakon završenog prvenstva, reprezentativnu karijeru okončala je kapitenka Anđelka Radišković. Iskusna odbojkašica iz Doboja godinama je bila kapiten i lider reprezentacije, a duel protiv Italije odigran sinoć bit će joj i posljednji u dresu reprezentacije.

Radišković, koja trenutno nastupa za slovenački Calcit Volley, oglasila se na Instagram profilu i objavila kraj reprezentativne karijere. Na objavu su reagovale brojne rastužene saigračice iz reprezentacije BiH.

"Kraj! Nije mi lako ovo reći, ali znam da je vrijeme. Znam da je pošteno prema reprezentaciji, saigračicama, stručnom štabu i navijačima. Lakše mi je zato što znam da sam dala sve od sebe na svakom treningu, utakmici, na svakom takmičenju. Ne žalim ni za čim i poštujem svaki moment proveden s reprezentacijom. Usponi i padovi, uspjesi i neuspjesi, suze radosnice ali i suze zbog velike tuge. Svako to iskustvo obogatilo me kao igrača i čovjeka i ne bih ja tu ništa mijenjala. Hvala svim trenerima, stručnom štabu. Hvala svim bivšim i sadašnjim saigračicama. Hvala i svim medijima koji su pratili moj reprezentativni put. Dragi navijači, vaša podrška, emocija i ljubav su bili atom snage za mene i hvala vam od srca na tome. Ekipo, zauvijek uz vas. Vaša Anđa", poručila je Radišković.

Radišković je s reprezentacijom BiH prošla najveće uspone posljednjih godina i nastupila je na dva uzastopna evropska prvenstva (2021. i 2023.), što su i jedina u historiji reprezentacije, a s BiH je izborila i CEV Zlatnu evropsku ligu.

Ova iskusna primačica nastavit će s klupskom karijerom. Nakon Kule Gradačac i Bimal Jedinstva, trenutno nastupa u Sloveniji za Calcit Volley.