sport
22

Odbojkaši Modriče pobjednici memorijalnog turnira u Zenici

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Odbojkaši Modriča Optima pobjednici su 1. međunarodnog memorijalnog turnira "Emir Čabaravdić Čaba" koji je ovog vikenda odigran u Gradskoj areni u Zenici.

Organizator ovog memorijalnog turnira u čast zeničkog odbojkaša bio je odbojkaški klub "Čelik R" iz Zenice, a na takmičenju je učestvovalo šest ekipa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Bosanskohercegovački premijerligaš Modriča u finalu je snagu odmjerila sa ekipom Mladost iz Hrvatske, a svi prisutni uživali su odličnom i borbenom odbojkaškom meču. Gosti iz Hrvatske su poveli prvim setom (25:18), da bi domaćini uzvratili u dva naredna seta rezultatima 28:30 i 22:25. Mladost je u četvrtom setu izjednačila sa 25:18, da bi u za minimalnu pobjedu odobjkaši Modriče slavili sa 15:13.

Trećeplasirani na ovom turniru bili su odbojkaši Čelika, a iza njih su se našli odbojkaši Jedinstva, Ilijaša i na posljednjem mjestu odbojkaši Čapljine.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je primač Modriča Optime Boris Milošević kojemu je otac rano preminulog zeničkog odbojkaša Čabaravdića uručio diplomu i pehar.

Organizatori su istakli da su zadovoljni organizacijom i načinom na koji je protekao turnir te su se zahvalili svim učesnicima koji su se odazvali u čast Emira Čabaravdića Čabe.